Informatiebeheer voor functioneel beheerders

Informatiebeheer voor functioneel beheerders

Deze ééndaagse training is bedoeld om functioneel beheerders inzicht te geven in het belang en de gevolgen van de Archiefwet. 

Functioneel beheer is er binnen een organisatie verantwoordelijk voor dat de informatievoorziening zo efficiënt en effectief mogelijk wordt gebruikt door -en wordt ingericht voor- de gebruikers. Daarnaast dient functioneel beheer te geschieden conform de Archiefwet en de hieruit voortvloeiende Archiefregelingen. Ook deze verantwoordelijkheid ligt bij Functioneel Beheer zelf. Deze training geeft inzicht in de noodzaak van de Archiefwet en draagt bij aan een gezamenlijk gedachtegoed.

 

Waarom deze training?

  • Basiskennis Archiefwet en archiefregelingen;
  • Welke processen worden beïnvloed door de Archiefwet;
  • Creëer een goed geordend en toegankelijk archief.

Deze training wordt aangeboden in samenwerking met GO-opleidingen

Meer weten? Neem contact met ons op

We helpen je graag om je leervraag zo scherp mogelijk te formuleren in een persoonlijk adviesgesprek, zodat je weet welke opleiding van de VFB Academy het beste aansluit bij jouw vraag. Mail of bel ons: info@vakopleidingfunctioneelbeheer.nl | 055 203 22 86.

Programma

Tijdens deze ééndaagse training informatiebeheer voor functioneel beheerders neemt een ervaren consultant functioneel beheer de groep mee op onderstaande thema’s en praktijkervaring met heersende principes en inzichten.

Thema´s

  • Inleiding informatie -en archiefbeheer (o.a. begripsbepaling, goed informatiebeheer, ordeningsstelsels);
  • Wet- en regelgeving (Archiefwet en -regelingen, andere wetgeving met directe impact op informatiebeheer);
  • Selectie & Vernietiging: Goed geordende en toegankelijke staat van het archief;
  • De processen in informatiebeheer;
  • Archiefwet in de praktijk. 

De inhoud van het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Voor wie?

Deze opleiding is voor functioneel beheerders die in hun dagelijkse praktijk geconfronteerd worden met de Archiefwet en de hieruit volgende regelingen. 

Wij verzorgen functioneel Beheer introductie uitsluitend als in-company traject: ingericht naar wens en toegesneden op de kennisbehoefte van de deelnemers. Onze erkende partners bieden deze vakopleiding ook aan via open inschrijving.

Meer informatie

Voor meer informatie kan je een email te sturen naar: info@vakopleidingfunctioneelbeheer.nl of te bellen met 055 203 22 86.

X