incompany opleidingen.

Alle trainingen en opleidingen van de VFB Academy zijn ook incompany te volgen.

Er zijn meerdere manieren om medewerkers te trainen of op te leiden: door eigen mensen, een extern traject of door een incompany functioneel beheer training of opleiding. We vertellen je graag alles over het incompany opleidingstraject en de specifieke kenmerken. 

Incompany betekent dat de training of opleiding in de organisatie zelf plaatsvindt. Het is een praktijkgerichte manier om de kennis en vaardigheden van meerdere medewerkers te laten aansluiten bij ontwikkelingen in de organisatie of het betreffende vakgebied. Elk bedrijf en iedere organisatie is immers anders en heeft specifieke ontwikkelbehoeften.

10 Kenmerken van incompany trajecten.

Efficiënt

Deelnemers hebben geen extra reistijd en maken geen extra reiskosten.

Eigen regie

Als organisatie heb je meer invloed op de trainingsdata en -locatie.

Expertise

Behalve ónze docenten is het in overleg ook mogelijk om docenten of sprekers uit je eigen organisatie in te zetten.

Faciliteiten

De organisatie draagt zelf zorg voor de faciliteiten die nodig zijn om de incompany training en/of opleiding mogelijk te maken.

Geen kruisbestuiving

Een incompany training en/of opleiding is uitsluitend bestemd voor medewerkers van de eigen organisatie. Zo is er genoeg ruimte om kennis en ervaringen met elkaar te delen die aansluiten op de exacte opleidingsbehoefte van de organisatie.

Kosten

Een opleiding voor een grote groep betekent hoge kosten. Een incompany training of opleiding is meestal goedkoper dan een externe opleiding.

Maatwerk

Het grote voordeel van een incompany traject is dat elke training of opleiding specifiek kan worden afgestemd op opleidingsbehoefte van de organisatie en haar medewerkers. Wij doen altijd een intake om deze behoefte en doelstellingen in kaart te brengen.

Motivatie

Deelname aan een incompany traject is niet vanzelfsprekend een eigen keuze van de medewerker. Onze docenten zijn er in getraind om zelfs bij een gebrek aan motivatie te zorgen voor een positieve leerervaring.

Onderbrekingen

Het kan voorkomen dat een cursist wordt weggeroepen uit de opleiding als er problemen zijn op de werkvloer. Dit zorgt voor een ongewenste onderbreking van de training en/of opleiding.

Teambuilding

Het grootste bijkomende voordeel van een incompany traject is de teambuilding. De cursisten leren elkaar beter kennen, kunnen elkaar helpen en ontwikkelen een gezamenlijk (organisatie-) belang. Dit versterkt de onderlinge samenwerking en is van toegevoegde waarde voor de organisatie.

Werk je als functioneel beheerder of geef je leiding aan een functioneel beheerteam en overweeg je incompany trainingen of opleidingen in te zetten? De VFB academy heeft een proven trackrecord en is je graag van dienst! Bekijk ons aanbod of neem contact op om jouw specifieke ontwikkelbehoefte te bespreken.

Zo zorgen wij dat je het hoogste resultaat uit je incompany training haalt

Stap 1 – Je start met een intake

Voorafgaand aan de training vindt een (online) intake (“klik”-gesprek) met de trainer plaats. Op basis van dit gesprek en de uitkomsten maken we samen een plan en een passende planning.

Stap 2 – We starten met een inspirerende en interactieve training

De modules van de Vakopleiding Functioneel Beheer (VFB) worden verspreid over een aantal weken gegeven. Het programma kenmerkt zich door theoretische inzichten die altijd worden gekoppeld aan praktijkgerichte opdrachten. Plenaire sessies worden afgewisseld door subgroepen waarin opdrachten worden uitgewerkt. Wij vinden het belangrijk dat je van en met elkaar leert. Je krijgt ook huiswerk mee voor de dagen die volgen. Wij sluiten elke dag af met de vraag ‘Wat ging er goed en wat kan er beter?’ Ook wij willen continue verbeteren.

Stap 3 – Nazorg en evaluatie

Onze betrokkenheid stopt niet na de laatste dag. Wij zullen altijd bereikbaar blijven voor vragen die voortkomen uit De Vakopleiding. Na de laatste dag sturen wij alle deelnemers een evaluatieverzoek, waaraan wij veel waarde hechten. Deze evaluatie zal ook worden besproken met de opdrachtgever.

EXIN Functioneel Beheer Specialist
Accredited Examination Organization (AEO)

Vanaf januari 2021 kunnen functioneel beheerders een geheel nieuwe certificering behalen, wat gebaseerd is op e-CF. Exameninstituut EXIN en expert Daniël E. Brouwer hebben gezamenlijk een examen ontwikkeld, dat is gebaseerd op deze Vakopleiding Functioneel Beheer en hét Handboek. Net als het Handboek en de Vakopleiding kent ook het EXIN examen een praktische insteek. Je wordt vooral getoetst op praktische vaardigheden, en minder op theorie. Door de praktische benadering is deze certificering voor Functioneel Beheer uniek in zijn soort en is de certificering hét langverwachte antwoord op deze roep vanuit het vakgebied.