Onze kennis.

Wij laten ons inspireren door alles wat er om ons heen gebeurt. We worden geïnspireerd door projecten van collega-professionals, artikelen, onderzoeken etc. Hieronder vind je een selectie van onze inspiratiebronnen. We voegen voortdurend nieuw materiaal toe.

Als jij een bron hebt die wij zeker zouden moeten leren kennen, zijn we natuurlijk heel nieuwsgierig.

Wat is ADKAR?

ADKAR is een model voor verandermanagement. ADKAR staat voor de woorden:
Awareness, Desire, Knowledge, Ability en Reinforcement.

Lees meer

Wat is SCOPAFIJTH?

SCOPAFIJTH is een acroniem voor de ondersteunende processen van een organisatie. Deze acroniem wordt gebruikt als ezelsbruggetje om alle ondersteunende processen te onthouden.

Lees meer

Wat is een coaching Kata?

De term Kata komt uit de Oosterse vechtsport en is een serie standaard bewegingen. Deze bewegingen worden tot in perfectie geoefend en getraind. De bewegingen hebben een bepaald doel, bijvoorbeeld het uitschakelen van een tegenstander.

Lees meer

Wat is een DAKI retrospective?

Om een team op één lijn te houden is communicatie essentieel. Het betekent dat het team zelfsturend is en moet beslissen wat goed is en wat niet. Zij zijn degenen die besluiten hoe ze werken en communicatie is de sleutel om dat uit te zoeken. Een van de beste methoden om dit te doen, is de DAKI retrospective.

Lees meer

Wat is een ESB?

Een Enterprise Service Bus (ESB) is een architectuurprincipe, waarmee gegevensoverdracht tussen applicaties vereenvoudigd plaatsvindt. In het applicatielandschap wordt een ESB tussen de applicaties geplaatst, zodat de ontvangende applicatie data kan verwerken. Een ESB is vergelijkbaar met een digitale snelweg.

Lees meer

Wat is een use case?

De ‘use case’-techniek is een vrij eenvoudige modelleringstechniek, die bestaat uit een visuele weergave (use case diagram) en een tekstuele uitwerking (use case).

Lees meer

Wat is een dienst?

Een dienst is volgens Kotler (2000) elke handeling of prestatie die een partij aan een andere partij kan aanbieden. Een functioneel beheerder levert dus ook een “dienst” aan een klant.

Lees meer

Wat is een raamwerk?

Een raamwerk (framework) is een visuele weergave van veronderstelde relaties tussen variabelen. Het is een hulpmiddel om knelpunten op te lossen en verbeteringen aan te brengen.

Lees meer

Wat is PIN-analyse?

De PIN-analyse is een gereedschap om de meningen van belanghebbenden te inventariseren voorafgaande aan de implementatie.

Lees meer
Loading...